Odličen odziv na popust za mlade družine in ugodni škodni razultat je prepričal zavarovalnico Tilia, da uvede popust za mlade družine tudi na kasko zavarovanje.

Druga dobra novica glede tega zavarovanja pa je ta, da se je tudi starostna omejitev za uveljavljanje tega popusta povečala in sedaj znaša 9 let.

Vsi, ki tega popusta na obvezno avtomobilsko zavarovanje še ne poznate, lahko zelo enostavno razložimo, da imate vsi, ki imate otroka starega pod devet let, popust tako na osnovno avtomobilsko zavarovanje, kakor tudi na kasko zavarovanje. Za uveljavitev nam morate pri sklenitvi avtomobilskega zavarovanja sporočiti datum rojstva vašega otroka ter ime in priimek.

Za uveljavljanje popusta enostavno označite popust mlada družina pri izpolnjevanju obrazca za izračun zavarovanja.

Pred časom so pri zavarovalnici Tilia, ki jo zastopamo, spremenili pakete za kasko zavarovanje. V prvem koraku so zmanjšali števili paketov na dva, v drugem pa dodali dva nova kasko paketa, ki sta nekaj posebnega na slovenskem zavarovalniškem trgu. O drugih oblikah kasko zavarovanja bomo govorili v naslednji objavi.

Glavna in najbolj uporabljena sta paketa Popolni in Osnovni kasko, razlago pa lahko najdete v tabeli na zgornji povezavi. Večina ljudi pod kasko zavarovanjem razume paket, ki ga predstavlja popolni kasko, ki zajema vse glavne nevarnosti in primere za popravilo avtomobila. Veliko kritij in paketni popust na ta kritja mu omogoča, da je tudi cena nizka v primerjavi s posameznimi kritji.

Na drugi strani pa je tukaj Osnovni kasko paket, kjer je v osnovi le nekaj kritij, ostale kombinacije pa lahko dodamo po želji. Kljub temu, da je to zelo mikavno, se veliko okrat izkaže, da je prvo kasko zavarovanje bolj primerno, saj če dodamo več dodatkov pri osnovnem kasku, je cena hitro enaka popolnemu, še vedno pa manjka nekaj kritij.

Za izračun in primerjavo v ceni izpolnite izračun za avtomobilsko zavarovanje, dodatne želje pa napišite med opombe

Pri delni kasko kombinacijah ali tako imenovanem delnem kasku, je prišlo do sprememb v ponudbi zavarovalnic. Po novem imajo nekatere zavarovalnice obvezno franšizo pri sklenitev delnega kaska za stekla, ogledala, parkirišče, divjad in svetlobna telesa.

Franšiza ali soudeležba pri škodi pomeni, da boste del škode, ki vam jo bo povrnila zavarovalnica v vsakem primeru krili sami. Tako bi pri škodi na parkirišču, kjer je bila škoda ocenjena na 150€, sami prispevali npr. 90€ ostalo bo krila zavarovalnica. Franšize pri delnih kombinacijah so fiksne, tako da ne glede na višino škode, krijete sami znesek samo do dogovorjene franšize, ostalo krije zavarovalnica.

Še vedno brez franšize

Preko nas lahko še vedno sklenete vse delne kombinacije brez odbitne franšize in se tako izognete soudeležbi v primeru škode. Kakšna opcija je za vas bolj primerna, je odvisno od vsakega posameznika. Ob sklenitvi pa je potrebno preveriti ali sklepate zavarovanje z soudeležbo pri škodi ali brez te. Večina naših zavarovancev si želi sklenitev delnega kasko zavarovanja brez odbitne franšize, tako da izbere to opcijo.

S 1. novembrom se podraži tudi letna dajatev pri registraciji. Povišanje cene je za vozila z manjšo prostornino manjše, pri močnejših avtomobilih pa je razlika že kar velika, saj znaša podražitev več kot 250%.

Kakšne so nove cene za letno dajatev pri registraciji

Tisti, ki imate avtomobil s prostornino motorja do vključno 1350ccm, boste plačali 6,5€ več, med 1350ccm in 1800ccm dobrih 12€ več, do 2500ccm, cca. 27€ več, do 3000 ccm, 56€ več, do 4000 ccm, 206€ več in nad 4000 ccm 306€ več. Podražitev se nanaša na letno dajatev za uporabo cest, ki se plača vsako leto ob registraciji vozila.

Registracijo in avtomobilsko zavarovanje si lahko uredite že v oktobru in se s tem izognete podražitvi za eno leto. Vse je možno naredite do 30 dni prej, tako da lahko zavarovanje sklenete še danes in jutri in za tem uredite še registracijo.

Kontaktirajte nas po telefonu ali preko emaila za hiter izračun zavarovanja in sklenitev.

Zraven prenove avtomobilske asistence za obvezno zavarovanje, so pri Zavarovalnici Tilia prenovili tudi asistenco za kasko zavarovanje. Pri tem so uvedli tudi novo asistenco Supreme, ki ima najvišja kritja med vsemi paketi.

Kliknite za ogled primerjave paketov

Izbirate lahko med tremi paketi:

 1. Basic
 2. Plus
 3. Supreme

V kolikor sklenete kasko zavarovanje, je asistenca že vključena ceni, ki vam jo pošljemo, ko izpolnite izračun avotmobilskega zavarovanja. Pri tem vam v izračunu upoštevamo Plus asistenco v vrednosti 17,57€. V primeru izbire Basic asistence je avtomobilsko zavarovanje še za cca. 3€ cenejše. Pri Supreme asistenci pa je potrebno prišteti še cca. 20€.

Kliknite za ogled primerjave paketov

Najboljša avtomobilska asistenca

Asistenco Supreme tako priporočamo vsem, ki želijo imeti odlično zavarovanje za pomoč na cesti, ki prevozijo veliko kilometrov in ki imajo boljše avtomobile. Vse to je namreč povezano z visokimi stroški, če se vam avto pokvari ali imate prometno nesrečo in si morate samostojno urediti vleko avtomobila ali drugo asistenco.

*** Zgoraj omenjeni paketi za avtomobilsko asistenco ne obstajajo več, saj se je zavarovalnica Tilia združila v zavarovalnico Sava in paketi za asistenco so se spremenili.***

Prenovili smo izračun za avtomobilsko zavarovanje. V kolikor ste novi na naši spletni strani, lahko na njej najdete številne informacije o zavarovanju avtomobila. Ena izmed glavnih prednosti te strani je tudi izračun avtomobilskega zavarovanja, saj vam naredimo izračun osebno za vas. Prednost tega je, da vam lahko upoštevamo vse popuste za avtomobilsko zavarovanje, kar pomeni v veliki večini najcenejše avtomobilsko zavarovanje za določena kritja.

Izračun za avtomobilsko zavarovanje

Izračun izpolnite tako, da vpišete čim bolj natančne podatke o vašem avtomobilu in preteklem zavarovanju. Zelo pomembno je, da vpišete pravilen premijski razred, saj vam bomo pri novem izračunu upoštevali že novi premijski razred. Pri nas napredujete kar za 105 na leto, kar pomeni veliko hitrejše napredovanje pri bonusu. Tako prej dosežete 50% bonus.

 

Pri zavarovalnici Tilia so prenovili asistenco za avtomobilsko zavarovanje. Pri tem so povečali višino zneska, do katerega asistenca krije posamezni primer, prav tako pa so povečali število kritij, tako da jiih je sedaj še več.

Pri obveznem avtomobilskem zavarovanju lahko izbirate med avtomobilsko asistenco:

 1. Mini – 6,92€
 2. Basic – 14,38€

Primerjavo paketov najdete v tabeli na tej strani.

Avtomobilska asistenca je zelo koristna, ko imamo okvaro avtomobila ali prometno nesrečo in vam lahko še kako pomaga v tem neprijetnem trenutku. Prav tako vam prihrani kar nekaj denarja, saj so drugače te storitve bistveno dražje, če bi si na primer samostojno organizirali prevoz avtomobila.

Pri izračunu za avtomobilsko zavarovanje jo dodate tako, da jo označite pri izpolnjevanju obrazca.

Zavarovalnica Generali je največja tuja zavarovalnica za avtomobilsko zavarovanje v Sloveniji. Krovna družba Generali PPF Holding B.V. je prisotna na številnih trgih v Evropi in drugih delih sveta. Zraven avtomobilskih zavarovanj, imajo v svoji ponudbi tudi premoženjska, življenjska, nezgodna in pokojninska zavarovanja.

Zavarovalnica Generali veliko oglašuje predvsem avtomobilska zavarovanja. Tako jih lahko zasledimo na televiziji, jumbo plakatih, radiju, spletu in drugih medijih. Zelo odmevne so tudi občasne akcije, ki jih pripravljajo. Med drugim so do sedaj imeli akcijo za cenejšo vinjeto, pri kateri ste s sklenitvijo avtomobilskega zavarovanja, dobili vinjeto za 40€ manj, ali kasneje bon za točenje goriva.

Ugodnosti za avtomobilsko zavarovanje

Zavarovalnica Generali ima številne ugodnosti za avtomobilsko zavarovanje. Spodaj najdete naštetih nekaj od teh:

 • popust za varne voznike – vozniki, ki dve leti niso imeli škode na avtomobilskem zavarovanju so upravičeni do dodatnega popusta.
 • 10% vračilo kasko premije – če niste imeli škode na kasko zavarovanju, vam vrnejo 10% premije.
 • paketni popusti – ob izbiri več kritij, dobite paketne popust za cenejše avtomobilsko zavarovanje.
 • Halo polica – dodatni popust za sklenitev Halo police
 • takojšnje plačilo – popust za plačilo premije za zavarovanje avtomobila v enkratnem znesku.
 • vozniške izkušnje – kar do 20% popusta za voznike z veliko vozniškimi izkušnjami.
Druga kritja pri avtomobilskem zavarovanju

Zavarovalnica Generali ima tudi veliko drugih kritij, ki jih lahko sklenete zraven obveznega avtomobilskega zavarovanja. Pri zavarovanju voznika za telesne poškodbe lahko izbirate med tremi višinami zavarovalnih vsot. Prav tako lahko dodate nezgodno zavarovanje za primer nezgodne smrti in trajne invalidnosti. Premija za nezgodno zavarovanje je že od 5€ naprej. Zavarovalnica Generali ima v svoji ponudbi tudi avtomobilsko asistenco za pomoč na cesti. V primeru okvare ali drugih težav z avtomobilom, se lahko obrnete na njihovega pogodbenega partnerja tudi v tujini.

Zelo priporočljivo je tudi zavarovanje za izgubo bonusa pri prve škodi. To zavarovanje lahko sklenete za AO in kasko zavarovanje in pomeni, da ob prvi škodi v letu, ki bi vplivala na izgubo bonusa, le tega ne izgubite.

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je oblikovala pestro ponudbo kasko zavarovanja v obliki štirih paketov. Z enostavnim pregledom kasko zavarovanja lahko hitro najdete paket, ki je primeren za vas. Prav tako lahko dodate tudi nekaj doplačil in ostalih kritij, ki vam pomagajo k še boljšem avtomobilskem zavarovanju.

Paketi kasko zavarovanja

Pri opisu paketov se bomo omejili na primerjavo kasko kritij, tako da paketi zraven opisanega zajemajo še nekaj drugih nevarnosti.

 • Mini paket – paket zajema razbitje stekel, ogledal in svetlobnih teles, ter škode, ki nastane zaradi naleta živali.
 • Osnovni paket – zajema osnovna kasko kritja, kot so prometna nesreča in drugi dogodki v prometu, tatvina, posebni dogodki in požar.
 • Veliki paket – zraven osnovnega kasko kritja zajema tudi zavarovanje stekel, ogledal, svet. teles, nalet živali, izgub ključev, poškodbe na parkirišču in nadomestno vozilo.
 • Super paket – zajema enako kot Veliki paket, zraven tega pa razširjena kritja za stekla, ogledala in svetlobna telesa.

V Osnovnem, Velikem in Super paketu je zajeta tudi maksimalna avto asistenca in pravna asistenca.

V kolikor imate kakšno vprašanje na temo kasko zavarovanje pri Adriatic Slovenici, nam ga lahko pošljete po elektronski pošti in poiskali vam bomo odgovor ali jih kontaktirate direktno.

Zavarovalnica Adriatic Slovenica sodi med največje zavarovalnice, ki delujejo na področju Slovenije. Po pobrani premiji sodi na drugo oz. tretje mesto, kjer se izmenjujete z zavarovalnico Maribor. Zraven avtomobilskih zavarovanj, ki sodijo med premoženjska zavarovanja, imajo veliko izbiro osebnih zavarovanj, kot so življenjska in turistična zavarovanja, prav tako pa se ukvarjajo s trženjem dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja (kot zavarovalnica Triglav in Vzajemna).

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je nastala 20.11.1990, kot Adriatic zavarovalna družba, ki se je odcepila od Zavarovalne skupnosti Triglav (enako kot zavarovalnica Triglav, Maribor in Tilia). Leta 2005 je prišlo do združitve s Slovenico in nastala je zavarovalnica Adriatic Slovenica, kot jo poznamo danes.

Zaradi številnih reklamnih akcij je zavarovalnica AS, kot jo na kratko tudi imenujemo, poznana po celi Sloveniji. V oglasih se veliko krat posvečajo ravno avtomobilskim zavarovanjem, novim zavarovanjem, ki so jih razvili in drugim posebnostim podjetja. Kot sponzor in donator sodelujejo s številnimi športnimi klubi in društvi.

Avtomobilsko zavarovanje pri Adriatic Slovenica

Pri avtomobilskih zavarovanjih Adriatic Slovenice je možno zaslediti številne novosti, ki postopoma prihajajo na slovensko tržišče in predstavljajo zanimive nove produkte. Če jih naštejemo samo nekaj, so to odškodninska asistenca, samostojna polica za mladega voznika, družinsko avto zavarovanje in druge. Z razvijanjem novih produktov povečujejo tržni delež, tako pri avtomobilskih zavarovanjih, kakor tudi pri drugih oblikah zavarovanj.

Za lažji izbor avtomobilskega zavarovanja, so celotno ponudbo oblikovali v več različnih paketov. na tak način si lahko vsak pregledno ogleda pakete in izbere takšno avtomobilsko zavarovanja, ki mu najbolj ustreza. Obstajata dva paketa brez kasko kritij in štirje paketi, ki zajemajo tudi delni ali polni kasko.

Popusti na avtomobilska zavarovanja

Prav tako imajo veliko število popustov, s katerimi lahko poskrbite, da boste plačali manj za avtomobilsko zavarovanja. Nekaj popustov, ki jih lahko dobite:

 • vozniške izkušnje
 • znamka vozila
 • edini voznik
 • mlada družina
 • več let brez škode
 • popust za invalide
 • plačilo zavarovanja v enkratnem znesku

Zraven vseh ostalih ugodnosti, so uvedli tudi 3. premijski razred s 55% bonusom. Na ta način lahko pridobite 5% več bonusa, kot pri večini ostalih zavarovalnic, kar pomeni še za 5% nižjo premijo za avtomobilsko zavarovanje.

Avtomobilska asistenca AS

Tudi na avtomobilsko asistenco niso pozabili. S ponudbo treh različnih oblik pomoči na cesti, si lahko izberete tisto, ki je za vas najbolj primerna. Po kritjih si sledijo Osnovna, Maxi in Maxi plus avto asistenca.

S široko razvejano mrežo predstavništev in zastopniških pisarn, si lahko priskrbite izračun za zavarovanje ali druge informacije v vseh večjih mestih po Sloveniji. Zelo dobro imajo razvejan tudi podporni sistem za ocenjevanje škode in njeno popravilo. Za ponudbo avtomobilskega zavarovanja se obrnite na katerega od njihovih zastopnikov in preverite njihova zavarovanja.