Kasko zavarovanje

Kasko zavarovanje vas ščiti pred škodo na vašem avtomobilu za škode v prometu, pri naravnih in elementarnih nesreča ter dejanjih tretjih oseb. Kasko zavarovanje je tako tudi finančno zavarovanje v primeru večjih škod.

Tukaj najdete primerjavo kasko paketov

POLNO KASKO ZAVAROVANJE

Polni kasko pomeni zavarovanje z največjim obsegom kritij. Nevarnosti bi lahko razdelili v tri skupine: Osnovne, Narava in Človek. Polni kasko zajeva vse tri skupine, medtem ko drugi paketi zajemajo samo določene nevarnosti.

OSNOVNE

Najpogostejša nevarnost je prometna nesreča. Prometna nesreča je trčenje, udarec, prevrnitev, zdrs ali strmoglavljenje drugega vozila ali kakšnega drugega predmeta. Med osnovne nevarnosti spada tudi nenadno zunanje toplotno ali kemično delovanje, potopitev vozila med prevozom s trajektom in poškodovanje oblazinjenih delov vozila, če gre za pomoč poškodovanim osebam. Prav tako je krito namerno poškodovanje zavarovanih stvari, če je s tem preprečen nastanek večje škode.

NARAVA

Narava ima veliko rušilno moč in ta sklop kasko zavarovanja ščiti škodo, ki bi nastala na tak način.  Glavne nevarnosti so toča, požar, vihar, poplava, strela in snežni plaz. Ocenjena škoda pri nastanku ene izmed teh nevarnosti je veliko krat višja, kot pri osnovnih nevarnostih.

ČLOVEK

Kasko zavarovanje, ki zajema človeški faktor je zaščita pred največkrat naklepnimi dejanji in pokriva tatvino, roparsko in vlomsko tatvino, rop in protipravni odvzem vozila. Zraven tega je zavarovana škoda povzročena med demonstracijami in manifestacijami ter zlonamerna in objestna dejanja tretjih oseb.

ODBITNA FRANŠIZA

Odbitna franšiza je soudeležba zavarovanca ob škodnem dogodku. To pomeni, da v primeru prometne nesreče ali kakšne druge oblike škode, zavarovanec sam plača dogovorjeni odstotek od škode.

V primeru 1% odbitne franšize plača zavarovanec 1% od nove vrednosti avta po Eurotaxu. Pri vrednosti avta 10.000€ bi to znašalo 100€. Določi se lahko tudi višja odbitna franšiza, lahko pa sklenemo kasko zavarovanje tudi brez odbitne franšize, kjer celotno škodo krije zavarovalnica. Običajno se kasko sklepa z 1% odbitno franšizo, ki velja za osnovne nevarnosti, medtem ko pri nevarnostih narave in človeka ni odbitne franšize.

Prednost sklenitve z odbitno franšizo za zavarovanca je v manjši premiji za zavarovanje, prednost za zavarovalnico pa pri prijavi manjšega števila manjših škodnih dogodkov, ki zavarovalnici povzročajo tudi administrativni stroške. Slabost za zavarovanca je soudeležba v primeru škode, za zavarovalnico pa manjša pobrana premija.

IZRAČUN KASKO ZAVAROVANJA

Kasko zavarovanje sklepamo predvsem za novejša zavarovanja. Kasko predstavlja približno dve tretini cene, kadar se odločimo za obvezno in kasko. V primeru, da izberemo samo zavarovanje avtomobilske odgovornosti in kakšno delno kombinacijo, je razlika v ceni okoli 50%.

Mnenja, do katerega leta je pametno skleniti kasko zavarovanje, se razlikujejo. Priporočamo, da si naročite IZRAČUN KASKO ZAVAROVANJA in preveri ceno s kaskom in brez. Veliko krat je za samo nekaj deset dodatnih evrov, avto odlično zavarovan, vi pa se zaščitite pred večjimi stroški v primeru škode.

  Vpišite podatke o avtomobilu

  Znamka, tip in model avta (obvezno) - Prosimo, čim bolj natančno:

  Moč motorja v KW in leto izdelave avtomobila (obvezno)

  Pri kateri zavarovalnici imate trenutno zavarovanje? (obvezno)

  Za nadaljevanje pritisnite gumb Naprej.

  Obvezno AO zavarovanje (obvezno) - Označite premijski razred (bonus)
  na obstoječi polici in ali želite zavarovanje voznika AO+

  Želite polni ali delni kasko? - Izberite željena kritja iz seznama.

  Datum vašega rojstva (obvezno)

  Kdaj vam poteče zavarovanje za ta avto?

  Za nadaljevanje pritisnite gumb Naprej.

  Vaše ime in priimek (obvezno) ter e-mail naslov (obvezno)

  Telefonska številka in številka pošte vašega prebivališča. (obvezno)

  Opombe - nam želite še kaj sporočiti?

  Preverite podatke in pritisnite Pošlji.

  novosti in akcije o zavarovanjih za cenejše zavarovanje na email (max. 1x na mesec, enostavna odjava)

  Poglejti si tudi zavarovanje DELNI KASKO, razliko med KASKO PAKETI ali se vrnite na prvo stran za AVTOMOBILSKO ZAVAROVANJE