≡ Menu

Druga zavarovanja

Zraven zavarovanja avtomobilske odgovornosti in zavarovanja voznika, lahko pri osnovnem avtomobilskem zavarovanju kot doplačilo sklenete še kakšne druge ugodnosti.

Obiščite tudi stran za Zavarovanje motorja.

AVTOMOBILSKA ASISTENCA AXA

Za še bolj brezskrbno vožnjo z avtomobilom je priporočljivo skleniti avtomobilsko asistenco, ki vam nudi 24-urno brezplačno pomoč v Sloveniji in tujini. Avtomobilska asistenca AXA vam nudi:

  • pomoč v primeru prometne nesreče, okvare vozila ali tatvine.
  • brezplačne storitve, kot so vleka vozila, popravilo, dostava rezervnih delov, …
  • krije stroške prenočitve ali prevoz domov za vse potnike v vozilu.
  • krije stroške nadomestnega vozila ali nadomestnega voznika.
  • pravno pomoč v tujini.
  • zdravniško pomoč v primeru telesnih poškodb (prevoz v bolnišnico, obisk sorodnika iz domovine, premestitev v drugo bolnišnico ali vrnitev domov) ter v primeru smrti vrnitev posmrtnih ostankov.

Pred koriščenjem ugodnosti morate obvezno poklicati asistenčni center (080 26 54 v Sloveniji ali +386 2 320 41 14 če ste v tujini).

Avtomobilsko asistenco je možno skleniti pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, medtem ko jo kasko zavarovanje že zajema.

ODKUP PRVE ŠKODE

Kadar v zavarovalnem letu nimate škodnega dogodka napredujete za en premijski razred, kar pomeni 5% bonusa oz. 5% nižjo ceno v primerjavi z lanskim letom.

V kolikor pa imate škodni primer, padete za tri premijske razrede, kar večinoma pomeni 15% višjo ceno za enako zavarovanje za naslednje leto.

Odkup prve škode vas zaščiti pred takšno izgubo bonusa, saj s sklenitvijo ne izgubite treh premijskih razredov za vsako prvo škodo v zavarovlanem letu. Cena za odkup prve škode je odvisna od premijskega razreda in vrste avtomobila. Nižji kot je premijski razred, nižja je cena. Posledično je z nižanjem premijskega razreda skozi leta vedno bolj priporočljivo skleniti odkup prve škode.

NEZGODNO ZAVAROVANJE

Z nezgodnim zavarovanjem se zavarujejo sopotniki v vozilu. Nezgodno zavarovanje je možno skleniti za primer smrti, invalidnosti in dnevnega nadomestila.

PRAVNA POMOČ

Zavarovanje pravne pomoči v zvezi z uporabo motornega vozila nam koristi pri pravnih postopkih, v katerih se znajdemo zaradi uporabe našega vozila. Zavarovanje tako krije:

  • stroške obrambe v kazenskih postopkih in postopkih pred sodnikom za prekrške.
  • stroške obrambe pred zahtevki drugih oseb.
  • stroške uveljavljanja odškodninskih zahtevkov za škodo v zvezi s prometno nesrečo.

Zraven sklenitelja zavarovanja pravne pomoči in lastnika vozila so zavarovani tudi voznik vozila in potniki v njem. Stroški so omejeni na 4000€ za posamezen primer.

DELNI KASKO

Delni kasko je možno skleniti za steklene površine, škodo divjadi in domačih živali, škodo povzročeno na parkirišču ter nudenje nadomestnega vozila za čas popravila. Več o delnem kasku si lahko preberete na podstrani DELNI KASKO.

Nazaj na zavarovanje avtomobila ali izračun avtomobilskega zavarovanja.