≡ Menu

Zavarovanje motornega kolesa

Kakor je za avto potrebno avtomobilsko zavarovanje, zakon predpisuje tudi obvezno zavarovanje za motorna kolesa in podobne oblike vozil. Spodaj najdete nekaj dodatnih informacij za obvezno in kasko zavarovanje motorja ter možnih popustih, ki jih lahko pridobite.

Celoletno zavarovanje motorja – 40% popust

Kaj moramo vedeti pri zavarovanju motornega kolesa

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti za motorno kolo je možno skleniti samo za celo leto. Pri tem je vsak upravičen do 40% popusta za nevračilo premije, kar pomeni, da v primeru odjave motornega kolesa pred potekom zavarovanja, premije ne dobite vrnjene.

Zavarovanje voznika AO+

Pri zavarovanju motorja se lahko sklene tudi zavarovanje voznika za primer telesnih poškodb, ki velja enako kot pri avtomobilskem zavarovanju. Prav tako je enaka višina zavarovalne vsote, ki je 51.000€. V primeru telesnih poškodb je voznik motorja upravičen do odškodnine.

Bonus in zavarovanje motorja

Tudi zavarovanje motorja deluje po sistemu bonus in malus. Razlika pri motorjih je, da pri prvem zavarovanju pridobite bonus, ki ga imate na svojem vozilu, zavarovanem pri Zavarovalnici Tilia. Za vsako leto prez škode prav tako napredujete za 10% bonusa na leto, le imate vsaj 12 premijski razred, kar pomeni 10% bonusa.

Popust za člane moto klubov

Vsi, ki ste člani katerega moto kloba in imate plčano članarino za tekoče leto, prejmete dodatni 10% popust pri zavarovanju motorja. Za popust je potrebno predložiti potrdilo o članstvu.

Kasko zavarovanje motorja

Pri nas lahko sklenete kasko zavarovanje motorja v obliki dve paketov. Vsa kritja so navedena v spodnji tabeli.

Nevarnost / kasko paketNadstandardniStandardni
Prometna nesreča, prom. nesreča na parkirišču, povzročena s strani neznanega voznika, padec ali udarec kakega predmeta, padec snega, ledenih sveč ali ledenih tvorbDa 

(B/M:F)

Da 

(B/M:F)

Kraja, vandalizem, neposreden dotik z divjadjo ali domačimi živalmi, razbitje ali poškodovanje standardno vgrajenega stekla, razbitje, pošk. ali tatvina vgrajenih svetlobnih teles in ogledalDa Ne
Potopitev med prevozom s trajektom, padec zrakoplova, pomoč pošk. osebam oz. preprečevanje večje škode na stvareh, požar, potres, direktni udar strele, nenadno zunanje toplotno ali kemično delovanje, eksplozija, vihar, toča, zemeljski in snežni plaz, poplava, hudourniška ali visoka vodaDaDa
Manifestacije in demonstracijeDa (B/M)Da (B/M)
Možnost hkratne sklenitve dodatne delne kombinacijeDivjad in domače živaliŽe kritoDoplačilo
Stekla – EŽe kritoDoplačilo

B/M – škoda vpliva na bonus, F – ob škodi se plača franšiza

Izračun zavarovanja za motor

Če želite informativni izračun za motor, izpolnite enak obrazec kot za izračun avtomobilskega zavarovanja in izračun boste zelo hitro prejeli na svoj elektronski naslov.