Zavarovanje tovornega vozila

Pri nas lahko sklenete zavarovanje tudi za vsa tovorna vozila ali tovornjake, avtobuse in druga specializirana vozila, prav tako pa vam na strani omogočamo informativni izračun za zavarovanje tovornih vozil.

Bonus pri tovornih vozilih

Premijski sistem deluje pri tovornih vozilih na enak način kot pri avtomobilskem zavarovanju. Prvo zavarovanje se sklenine v 14. premijskem razredu in za vsako leto, ko nimate škode pridobite nekaj bonusa. Tudi pri tovornih vozilih dobijo vsi, ki imajo že vsaj 10% bonusa (12. premijski razred), pri nas kar 10% bonusa na leto, tako da napredujete bistveno hitreje kot pri drugih zavarovalnicah.

Če vas zanima tudi kasko zavarovanje tovornega vozila, obiščite stran: Kasko zavarovanje za tovorna vozila.

Cena za zavarovanje

Na ceno zavarovanja avtomobilske odgovornosti pri avtomobilih vpliva moč motorja v kilovatih (kw). Pri tovornem vozilu pa na ceno za zavarovanje vpliva nosilnost vozila.

Tovorna vozila pri zavarovanju razdelimo v dve skupini: nosilnost do 3,5 ton in nad 3,5 ton.

Pri zavarovanju tovornih vozil ni potrebno doplačilo za pravne osebe, tako kot je to pri osebnih vozilih, če so v lasti podjetij d.o.o. ali d.d.

Izračun zavarovanja za tovorna vozila

V kolikor želite izračun za zavarovanje, izpolnite obrazec za izračun zavarovanje za tovorno vozilo. Glede na to, da gre za enak obrazec, kot za avtomobilsko zavarovanje osebnih vozil vas prosimo, da navedete tudi nosilnost tovornega vozila, ki jo lahko vpišete med opombe na koncu. Prav tako vpišite kakšno kasko zavarovanje želite (če ga želite). Izračun vam bomo pripravili kar se da hitro. Za izračun pa nas lahko tudi pokličete, da si zapišemo podatke.